1. Borş de sfecla. Se spală bine 2—3 bucăţi de sfeclă de
    mărimea pumnului, se curăţă şi se taie în felioare subţiri, apoi
    se fierbe într-un 1/2 1.apă până ce se moaie bine. Se adaugă
    2—3 bucăţele zahăr, o cantitate corespunzătoare de sare    şi
    1—2 linguri oţet sau zeamă de lămâie. Se ia supa de pe foc, se
    strecoară şi se lasă să se răcorească, apoi se adaugă treptat 3
    gălbenuşuri de ouă amestecându-se mereu şi se serveşte,
  2. 25.      Borş de sfecla cu carne.    Se ia 1 1/2 kgr. carne grasă
    de gâscă sau de curcan, sau prapurii lor şi se   lasă   să   fiarbă
    1 1/2 oră în 2 1. apa cu 3 buc, sfeclă de   mărimea   pumnului,
    tăiata felii, o ceapă şi 1 1/2 gramăgioara pătrunjel. înainte de a
    se servi, se pune în supieră un ou crud bătut, o bucată zahăr
    cubic, o linguriţă oţet, puţin usturoi şi 1/2 gramăgioară pătrun­
    jel tăiat mărunt, se amestecă bine şi se toarnă supa deasupra,
    apoi se serveşte. 


 

 

CARTE de BUCATE „FLORICA"

AUGUSTA SARARiU

1934