- Borş de sfecla. Se spală bine 2—3 bucăţi de sfeclă de
mărimea pumnului, se curăţă şi se taie în felioare subţiri, apoi
se fierbe într-un 1/2 1.apă până ce se moaie bine. Se adaugă
2—3 bucăţele zahăr, o cantitate corespunzătoare de sare şi
1—2 linguri oţet sau zeamă de lămâie. Se ia supa de pe foc, se
strecoară şi se lasă să se răcorească, apoi se adaugă treptat 3
gălbenuşuri de ouă amestecându-se mereu şi se serveşte, - 25. Borş de sfecla cu carne. Se ia 1 1/2 kgr. carne grasă
de gâscă sau de curcan, sau prapurii lor şi se lasă să fiarbă
1 1/2 oră în 2 1. apa cu 3 buc, sfeclă de mărimea pumnului,
tăiata felii, o ceapă şi 1 1/2 gramăgioara pătrunjel. înainte de a
se servi, se pune în supieră un ou crud bătut, o bucată zahăr
cubic, o linguriţă oţet, puţin usturoi şi 1/2 gramăgioară pătrun
jel tăiat mărunt, se amestecă bine şi se toarnă supa deasupra,
apoi se serveşte.
CARTE de BUCATE „FLORICA"
AUGUSTA SARARiU
1934